Relatie Horoscoop

In een relatie-horoscoop worden de horoscopen van twee personen vergeleken om te zien hoe beide horoscooppatronen zich tot elkaar verhouden en welke consequenties dat heeft voor beide partijen.

Het vergelijken van twee horoscopen van partners/ouder en kind, maakt duidelijk hoe zij elkaar in positieve of negatieve zin kunnen beïnvloeden. Hierbij is de geboorte-horoscoop van beide partijen het uitgangspunt; je kijkt dan naar de relatievaardigheden van ieder persoonlijk; wat brengt iemand zelf mee en welke verwachtingen koestert hij/zij op dat specifieke gebied.
Ook hier kijk je naar het patroon van ieder op zich; wat voor raakvlakken zijn er en welke elkaar aanvullende en ondersteunende eigenschappen springen eruit. Daarnaast is belangrijk welke blokkades iemand zelf heeft en hoe dat uitwerkt in combinatie met de ander.

Van belang is o.a. hoe verschillende planeten zich tot elkaar verhouden zoals Zon (symbool van individualiteit) en Maan (innerlijke belevingswereld). Bij liefdesrelaties is tevens van belang hoe Mars (symbool voor energie, daadkracht en seksualiteit) en Venus (symbool voor genegenheid en harmonie) ten opzichte van elkaar staan, uiteraard in samenhang met de hele horoscoop.

Globaal kun je stellen:

voorbeeld 1: Heeft van twee partners de ene de Zon in Tweelingen bijv. en staat bij de ander Venus op dezelfde graad van dat teken, dan duidt dat meestal op een hechte en langdurige relatie (mits andere standen niet averechts uitwerken).
Gevoelens van genegenheid en harmonie van de een (Venus) sluiten dan mooi aan bij het wezen (Zon) van de ander.

Voorbeeld 2: Indien de Mars van de een 'n dynamisch of spanning aspect maakt met de Saturnus van de ander is het veel beter elkaar te mijden, hoe harmonieus andere verbindingen ook lijken.
Hierbij staat de planeet Saturnus symbool voor structuur, maar ook voor begrenzing en beperking.
Het zal dan vooral zo zijn dat de energie en daadkracht van de een (Mars) worden gefnuikt door de beperkende en stugge (Saturnus) invloed van de ander.